Kağıt Devreler - İlkokul Online Bilişim Robotik Kodlama Ders Müfredatı ve Uzaktan Eğitimi
 

Kağıt Devreler

Bu eğitim; çocukların eğlenceli ve aynı zamanda sanatsal bir şekilde kağıt üzerinde elektrik devrelerini kurmalarını sağlacaktır. Teknoloji sanat ve yaratıcılık ‘teknolojik sanat’ kağıt devreleri ile birleşiyor ve hobi dünyasında giderek daha popüler hale geliyor. Kağıt devreler aynı zamanda projelerinize ışık eklemenin en güzel yolu. En iyi tarafı ise, yapması çok kolay ve başlamak için elektronik hakkında bir şey bilmeniz gerekmiyor!

Bir elektrik devresi yerine bir kağıt yüzeyine üzerine inşa işleyen elektronik bir devredir. Görsel sanat yaratıcılıklarında sonsuz projeler geliştirilebilir. Kağıt ve benzeri malzemeler üzerine çerçevelerden, kartpostallara, origami’den geleneksel sanatlara birçok görsel üretilebilir. Benzersiz olmasının özelliği; estetik ve fonksiyonelliği birleştiren bir devre yaratmak için geleneksel sanat tekniklerinin kullanılmasından geliyor.

Bir kağıt devresi; iletken bakır bant, LED’ler ve saat pili gibi bir güç kaynağı kullanarak kağıt veya karton pano üzerinde düzenlenmiş olan düşük voltajlı bir elektronik devredir. Kağıt devrelerini oluşturmak, özellikle ilkokul çağındaki çocukların elektriğin temellerini ve devrelerin nasıl çalıştığını öğretmesi için harika bir yoldur. Eğitimsel olmasının yanı sıra, okullarda görsel sanat çalışmaları için eğlenceli bir aktivite de olabilirler. Devrenize ışıklar, sensörler veya motorlar ekleyerek teknolojik sanat projenize farklı bir boyut da ekleyebilirsiniz. Her temamızın sonunda bulunan Sıra Sende bölümünde hayal gücünüzün sınırsız dünyasında kağıt devre tasarımlarını yapmanızı bekleyeceğiz.

Konu Başlıkları
- Basit Elektrik Devresi Giriş
- Seri Bağlı Devre
- Paralel Bağlı Devre
- Anahtar devresi
- Masa Lambası Teması
- Trafik Işıkları teması
- Robot Teması
- Newton Renk Çarkı Teması
- Işıklı Kart Hazırlıyorum
- Kendi tasarımı yapıyorum
 
Ahmed Alkaya Elektrik DevrelerAhmed Alkaya Elektrik Devreler
 

Sınıf Seviyesi

1-2
 

Ders Süresi

20 Saat