EducatHUB Öğretmen Yardım – EducatHUB

Öğretmen Yardım

Öğretmenler inceledikleri dersi işlemek istedikleri sınıflara tanımlamalıdırlar.  Tanımladıkları dersler o sınıfa ait öğrencilerin anasayfalarında ve derslerim bölümünde listelenir, daha planlı daha kolay erişim sağlanır.

Ders modülü menüsünü kullanarak dersleri inceledikten sonra, dersi bir sınıfa tanımlamak için Bu Dersi Sınıfa Ata butonuna basmalısınız. 

Karşınıza gelen pencerede Paylaşım Türü seçeneğinde;

Sınıflara : Okulunuzda varolan standart sınıflara tanımlama yapabilirsiniz.

Seçmeli Derslere : Robotik kulübü, sanat kulübü gibi oluşturduğunuz seçmeli ders sınıflarına tanımlama yapabilirsiniz.

Seçim Yapın seçeneğinde ise dersi tanımlayacağınız sınıf veya sınıfları seçiniz.

Kaydet butonu ile dersi sınıflarınıza tanımlamış olursunuz.

Okulunuza özel müfredatlarınızı (Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler vb.  ) EducatHUB sistemine yükleyerek bu derslerinizi de online eğitime taşıyabilirsiniz. Kurum içi ders olarak sistemde görünecek bu dersler sadece sizin okulunuzun kullanıcıları tarafından görünecektir. EducatHUB size özel içerikleri diğer kurumlarla paylaşmaz. 

Kurum içi dersleri sisteme sadece Müfredat Yazarı kullanıcıları yükleyebilir. 

Sisteme içerik eklemek için müfredat yazarı hesabıyla sisteme giriş yapınız. Ders Modülü – Derslerim menüsüne tıklayalım. Yeni Kayıt butonu ile ders ekleme penceresini açalım. İlgili alanları doldurarak dersimizi oluşturalım.

Oluşturduğumuz dersin içeriklerini eklemek için ders listesindeki Göz butonuna basalım. Yeni Bölüm butonu ile dersin o hafta işlenecek konu başlığını ekleyelim.

Siyah renkli Yeni İçerik Ekle, Etkinlik Ekle, Beyin Fırtınası Ekle, Değerlendirme Ekle mini butonlarla öğrenme adımlarımızı ekleyebiliriz.

EducatHUB okul öncesinden üniversiteye kadar tüm seviyelerde alanında uzman eğitmenlerin hazırladığı müfredatları sunar. EducatHUB da dersler 4 ana başlıkta listelenmektedir.

Aktif Dersler  : Tüm okul ve kurumlara ücretsiz olarak sunduğumuz derslerdir. 

 

Sol menüde bulunan Dersler Modülü – Aktif Dersler menüsü ile açılan ekranda size sunduğumuz ücretsiz dersleri inceleyebilirsiniz.

 

HUB Dersleri : EducatHUB lisanslı kullanıcılarının görebileceği derslerdir. Bu derslere sahip olabilmeniz için lisans satın almanız gerekir.

 

Sol menüde bulunan Dersler Modülü – HUB Dersleri menüsü ile açılan ekranda size sunduğumuz lisanslı dersleri inceleyebilirsiniz.

 

Codemino : Öğrencilerin oyun platformunda Blok Kodlama, Javascript ve Python dillerini eğlenerek öğrenebilecekleri Codemino oyununun tüm bölümlerine erişebileceğiniz bölümdür.

 

Sol menüde bulunan Dersler Modülü – Codemino menüsü ile açılan ekranda oyun tabanlı kodlama oyununun tüm bölümlerini inceleyebilirsiniz..

 

Kurum içi ders : Müfredat yazarlarınızın okuluna özel olarak eklediği tüm dersleri bu ekranda görebilirsiniz.

 

Sol menüde bulunan Dersler Modülü – Kurum içi ders menüsü ile açılan ekranda okulunuzun eklediği dersleri inceleyebilirsiniz.

Öğretmen ve öğrencilerimize dersleri işlerken üç farklı görünüm seçeneği sunuyoruz. Bu sayede dersi işleniş tarzına ve gösterim platformuna göre farklı görünüm seçenekleri ile çok daha verimli bir şekilde izlemenizi sağlıyoruz.

1- Yan Yana Gösterim : Dersi adım adım öğrenci ve öğretmen birlikte götürecek ise bu gösterimi seçmelisiniz. 

2- Alt Alta Gösterim : Dersi öğrencilerin içeriklere bakarak tamamlamasını istediğiniz durumlarda, tüm içeriği aynı anda görmek için kullanılır. 

3- Tam Ekran Gösterim : Akıllı tahta, projeksiyon ekranı gibi dersi daha büyük ekranda anlatma ihtiyacı olduğu durumlarda kullanılır.

 

Dersin içine girdiğinizde sağ bölümde bulunan üç mini seçim butonu ile gösterim şeklini belirledikten sonra Öğrenmeye Başla butonu ile veya dersin içindeki işleyeceğiniz konu başlığına tıklayarak istediğiniz görünümde içeriği izleyebilirsiniz.

Gizle/Göster seçeneği ile istediğiniz bölümleri gizleyebilir, öğrencilerinizin sizin kontrolünüz dışında ilerlemelerini engelleyebilirsiniz. Gizle seçimini yaptığınız konuları öğrencileriniz inceleyemez. Zamanı geldiğinde Göster seçimi ile bölümü tekrar görünür hale getirebilirsiniz.

 

Gizlemek veya Göstermek istediğiniz bölüm başlığının butonlarında bulunan, Bölümü Gizle/Göster butonuna bastığımızda Bölümü Göster seçeneğini seçerseniz, o bölüm öğrencileriniz tarafından görünür, Bölümü Gizle seçeneğini seçerseniz o bölüm öğrencileriniz tarafından görülemez.

EducatHUB da bulunan hazır içeriklere, öğretmen isterse ekstra içerikler de ekleyebilmektedir. Bu sayede dersleri daha da zenginleştirebilirsiniz.

İçerik eklemek istediğiniz bölümün başlık alanında bulunan siyah butonlardaki Yeni İçerik Ekle butonu ile ekstra içeriğinizi sisteme girmenizi sağlayan pencere açılacaktır.

Bu pencere yer alan Sıra bölümü ile içeriğinizin diğer içeriklere göre hangi sırada gösterileceğini belirleyebilirsiniz. 

Başlık alanı ile içeriğinize bir konu başlığı verebilirsiniz.

İçerik alanında, eklemek istediğiniz içeriği yazabilir veya kopyala yapıştır ile getirebilirsiniz. 

En altta bulunan Ekle butonu ile içeriğinize resim, video, döküman ve youtube linki ekleyebilirsiniz.

Etkinlikler, öğretmenlerin öğrencilere görev veya ödev vermesini sağlayan bir sistemdir. Etkinlik olarak eklenen içeriklerde, öğrenciye Bu Görevi Tamamladım butonu görünür. Öğrenci bu buton sayesinde öğretmeninin istediği metin veya dosyayı gönderebilir. Öğretmen de öğrencilerin gönderdiği dosyaları inceleyerek öğrenciye puan verebilir. 

Etkinlik eklemek istediğiniz bölümün başlık alanında bulunan siyah butonlardaki Etkinlik Ekle butonu ile etkinliğinizi sisteme girmenizi sağlayan pencere açılacaktır. Bu pencere içerik eklerken kullandığımız alanların yanı sıra görevin başlama ve teslim tarihlerini de belirleyeceğimiz iki alana daha sahiptir. 

Beyin fırtınaları öğrencilerin, sınıf içinde harika akıl yürütme, birlikte düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri açısından oldukça değerlidir. Sistemimizde bu yüzden öğrencilerin beyin fırtınalarına katılımlarını puan vererek destekleriz. Öğrenciler, Beyin Fırtınası olarak tanımladığınız içeriklerin altında bir konuşma alanına sahip olurlar. Düşüncelerini, fikirlerini o alana yazabilirler.

Beyin Fırtınası eklemek istediğiniz bölümün başlık alanında bulunan siyah butonlardaki Beyin Fırtınası Ekle butonu ile tartışma konusunu sisteme girmenizi sağlayan pencere açılacaktır. Bu pencerede içerik eklerken kullandığımız alanları aynı şekilde kullanabiliriz.

Sistemde varolan sorulara ek olarak öğretmenlerimize ekstra çoktan seçmeli sorular ekleme imkanı da sunuyoruz. Ayrıca sistem öğrencilerin doğru cevaplarını otomatik olarak hesaplıyor ve öğretmenlerimize bir liste halinde sunuyor. 

Çoktan seçmeli soru eklemek istediğiniz bölümün başlık alanında bulunan siyah butonlardaki Değerlendirme Ekle butonu ile soruları sisteme girmenizi sağlayan pencere açılacaktır. Bu pencerede Başlık olarak o sınav/quizin tamamını ifade eden bir isim vermelisiniz. Daha sonra Değerlendirme Sorusu alanına sorunuzu yazın. Soruya resim eklemek için ise hemen sağ tarafında bulunan Dosya Seç butonu ile sorunun resmini yükleyebilirsiniz. Alt bölümde ise şıkların metinlerini yazmalısınız. Şıklar resimlerden oluşacak ise metin yazmak yerine Dosya Seç butonları ile resimleri yüklemelisiniz. Sistemin doğru cevapları otomatik olarak bulabilmesi için en alt kısımda bulunan Sorunun Doğru Cevabını Seçin ile doğru şıkkı seçmelisiniz. 

Daha fazla soru eklemek için Yeni Soru Ekle butonu ile yeni bir soru ekleme alanı daha açabilirsiniz.

EducatHUB Takvimi, oldukça faydalı bir araçtır. İleriki tarihlere not almak istediğiniz içerikleri ekleyerek, yapacaklarınızı unutmaz ve daha doğru planlamalar yapma imkanına kavuşursunuz. Ayrıca HUB merkezinin ve okulun tüm duyurularını da takvim sayfasında görebilirsiniz.

Sol menüde bulunan Giriş Paneli – Takvim menüsü ile açılan ekranda takvimde içerik gireceğiniz güne tıklayınız. Notunuzu yazın ve Tamam butonu ile kaydedin. Not, takvime eklenecektir. Silmek için üzerine tıklayıp Emin misiniz sorusuna evet cevabını seçerek silebilirsiniz.